Zpět na výpis

Představení kol Cervélo 2011

Představení kol Cervélo 2011

Představení kol Cervélo 2011

 

Cervélo 2011 - představení modelů světové značky. Kolekce kol je k vidění na prodejně Bike Gallery.

 


Tým Garmin Cervelo je nastupující formací projektu, při němž kanadský výrobce rámů postavil vlastní profesionální tým jako nejlepší „testovací laboratoř“ pro řádné prověření svých výrobků. A jak se zdá, spolupráce jezdců s vývojovými inženýry nese své ovoce. V minulosti to byl Carlos Sastre, kdo na sebe poutal pozornost výkony na Tour de France, nyní se na stroji stejné značky prohání norský bouřlivák Thor Hushovd v duhovém dresu mistra světa.

Kromě obrovského silového potenciálu jezdců má ale na konečný výsledek zásadní vliv i materiál kola. A zde se opět pohledem dostáváme k základu celého kola, jímž  je rám. Jezdci  týmu Garmin Cervélo mají k dispozici hned několik různých strojů, které se liší podle zaměření.

S3

Asi nejdůležitějším je v této chvíli model s označením S3, právě ten, na kterém ukázal Thor při mistrovském závodě záda všem svým soupeřům. Zcela jasným zaměřením tohoto stroje je popření odporu  větru. Za cenu jen minimálního navýšení hmotnosti ve srovnání s dalšími top modely této značky se většina trubek základního trojúhelníku inspirovala elegantním tvarem křídla.

Ale začněme popořádku, zásadním místem, kde se jezdcova energie opře do spleti vláken, je střed. Ten je proto značně naddimenzován, aby ani píď síly nedošla zmaru. Spolu s tvarováním mu jistě vekou měrou přispívá i použití systému BB30, eliminující nejen nadbytečný materiál, ale i případné působení nežádoucích sil. I tak si však zachovává prostor pro udržení průřezu kapky, která jediná slibuje zažehnat riziko turbulence obtékajícího vzduchu a tedy zhoršení aerodynamiky.

Na toto téma pak rozehrává konstrukce vpravdě valčík na spodní rámové trubce a hlavě. Zde se křivky měnícího se průřezu bez jakýchkoli kompromisů podrobují zákonům aerodynamiky. Koneckonců je to vidět i na řešení detailu, kterým je uchycení bowdenů řazení. Žádné snahy o jeho zamaskování na tradičních místech, nápad s protažením skrz rám se vstupy za představcem je snad tím nejjednodušším a zároveň geniálním nápadem, jak zabít dvě mouchy jednou ranou.

A pokud jsme již zmínili hlavu, je třeba dodat i to, že postrádá pro většinu značek obvyklého rozšiřování průřezu. Zde se naopak ve střední části po stranách zužuje. Proti ztrátě tuhosti totiž dokáže využít svojí podélnou šířku, z její vrchní části pak vyúsťuje horní rámová trubka. Ta jako jediná ze základního trojúhelníku nebojuje s odporem vzduchu, může se tak starat o další požadovanou vlastnost, a to pohodlí. Tomu odpovídá její horizontální zploštění, spolu s několikerou změnou síly průřezu. Ve snaze o zajištění nutné dávky jezdcova komfortu jí v tom napomáhají tenké zadní vzpěry.

Sedlová trubka, ale i spodní vidlice jsou opět podřízeny eliminování odporu větru.

R3/R5

Pokud nejste vysloveným hledačem samoty a nepouštíte se do častých úniků, ani nebojujete ve skrumáži spurtujících skupin, mohl by být tím pravým model R3. Ten se sice nepyšní tolika trumfy v boji s větrem, své přednosti ale nijak neskrývá. K velkým kladům jistě patří zcela originální pojetí konstrukce středové partie, nazvané BBright. Celá úprava spočívá v citelném navýšení tuhosti levé strany rámu. To vychází z výzkumu značky na jeho zatížení při šlapání. Pravá strana, kde jsou uloženy převodníky, působí prakticky v ose tahu řetězu, nepůsobí na ní tak další nepatřičně směřované síly. Ty se ale prohánějí s o to větší razancí na straně levé. Do cesty jim jsou tedy postavena umně spletená karbonová vlákna tak, aby jim přistřihla křidélka při snaze škodit.

Na rozdíl od aerodynamicky tvarované S3, je zde profilování trubek situováno do kopírování tvaru obdélníku. Jeho horizontální orientování má za snahu dostat boční stěny rámu co nejdále od jeho střední osy za účelem minimalizování boční flexe. Zde by se mohlo zdát, že veškeré anomálie rámu, končí, ale opak je pravdou. Dostáváme se totiž k předku. Ten se pyšní jednolitou konstrukcí sestavy spodní rámové trubky, hlavy a horní trubky, pojmenované Front Boomerang Construction, která má díky průběžným karbonovým vláknům opět za úkol docílení potřebného vyvážení tuhosti a pružnosti. Prakticky shodné je to i u hlavové partie, zde se ale značka nepřiklonila k žádnému z běžně používaných standardů, ale použila vlastní „kompromis“ v podobě šíře 1 3/8“.

O trochu více kontrastu s robustním spodkem se pak postaralo opravdu titěrné vzezření zadních vzpěr, které by ve svém stínu jen ztěžka ukryly špejli. V kontextu se zásadními úpravami se již téměř ztrácí směřování lanek řazení od zarážek, kde obě míří k pravé straně středu. Tato úprava je doprovodným efektem konstrukce BBright. Ač se zdá, že se zde hovoří pouze o jediném rámu, faktem zůstává že z této koncepce vychází většina modelů řady „R“. Proto ani nepřekvapí informace o rámu s modelovým označením  číslicí 5, který spolu se všemi popisovanými konstrukčními „vychytávkami“ dostává do vínku navíc i příznivější hmotnost setu.


R5ca – Project California

Jen málokoho by bavilo stále dokola číst o konstrukčních změnách, úpravách a dalších fíglech, pomocí kterých se výrobci snaží dosáhnout co nejnižší hmotnosti. Jedno se ale značce Cervélo v tomto souboji upřít nedá. Tím je osobitý pohled na tuto problematiku. Důkazem je novinka v nabídce, a to model R5ca.

Přehlídka maxima v konstrukčních možnostech současnosti bez ohledu na výrobní cenu tvoří unikátní rám s hmotností kolem 680 gramů ve velikosti 54. Tento unikát je velmi omezeném množství ručně vyráběn v Kalifornii, čemuž odpovídá i cena rámového setu 9800 USD.  Využívá veškerých technologií značky – střed BBright, tapered hlavové složení 1-1/8 a 1-3/8″, optimalizované vedení bowdenů snižuje o 40% tření lanek. Součástí rámu jsou také kliky Rotor 3D. Změna úhlu sedlové trubky umožňuje použít sedlovku s nulovým offsetem. Ta je logicky absence potřeby jakéhokoli vyosení zámku lehčí. Opět to nejjednodušší, ale zároveň funkční řešení.

P2/P3/P4

Doslova modlou je značka Cervélo i mezi triatlonisty a časovkáři a rozhodně mají z čeho vybírat. Ucelená nabídka třech rámů různých kategorií a několika továrních modelů umožní trefit se do potřeb hobby jezdců i profesionálních závodníků.


/Images/Clanky/Cervelo_P4_2011_SRAM_RED.jpg
Realita

Pokud nemůžete nebo nechcete vlastnit identické kolo jako Thor Hushovd, nebo kdokoli jiný z týmu Garmin Cervelo, nemusí to ještě znamenat konec. Skoro každý se rád podívá na absolutní vrchol nabídky, třeba jen pro inspiraci, a pak sáhne pro provedení, vyhovující buď jeho výkonnosti, či stavu domácího rozpočtu.

Článek převzat ze serveru www.bike24.cz

Zpět na výpis

Zavřít